Upitno je hoće li Kolašinac uopće doći na pripreme

548
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine treći dan boravi u Trening centru u Zenici, gdje će se do petka pripremati za nedeljni ogled protiv selekcije Grčke.

Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, a o samoj pripremi utakmice, te aktuelnostima u i oko reprezentacije danas je referisao prvi pomoćnik selektora Dragan Perić.
„Još nemamo informaciju, hoće li se danas Sead Kolašinac priključiti našoj ekipi. Ne znamo hoće li se uopšte priključiti i doći ikako, mi se iskreno nadamo da će ipak doći. Obaveza je doći da ga naš ljekarski tim pregleda, ali imamo veliko povjerenje i dobru saradnju s njegovim klubom, tako da tu nema problema i vjerujemo u ono što su nam prenijeli iz njihove medicinske službe“ ističe Perić.

Igrači imaju dobar pristup i atmosfera je izvrsna „Mi smo očekivali ovaj snijeg u Zenici, ne može nas ništa iznenaditi. Odradit ćemo sve ono što smo zamislili u ovim pripremama, igrači su motivisani, divota je raditi s ovim momcima.Radimo odlično, oni imaju pozitivan pristup svakom treningu, atmosfera je izvrsna i očekujemo u nedjelju ono najbolje“ ističe pomoćnik Baždarevića. Spahić je sinoć trenirao odvojeno od ekipe, spremni su za sve izazove u Grčkoj.

„Spahić je sinoć trenirao odvojeno jer je imao malu povredu, sačuvali smo ga par treninga kako bi bio u optimalnoj formi i dao svoj maksimalni doprinos. U Grčkoj će biti pritiska s tribina, ali ovi igrači su navikli i na mnogo veći pritisak nego što će biti u Atini. Kada je u pitanju naš protivnik, oni će igrati u najjačem sastavu, sem Manolasa koji je povrijeđen“ završio je Perić.

sportsport.ba / OD

Komentari

komentara