220 hiljada KM za kanalizacionu mrežu u Gradačcu

134

Načelnici 13 općina i gradonačelnici 5 gradova u Bosni i Hercegovini jučer su potpisali sporazume o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja ( MEG ). Sredstva u ukupnom iznosu od 4,5 miliona KM za prvu godinu obezbjedila je Vlada Švicarske, a partnerske općine i gradovi su se obavezali da će identične iznose osigurati iz vlastitih izvora finansiranja.

Sredstva će biti upotrijebljena za obnovu infrastrukture kao što je vodovodna mreža, zatim smanjenje gubitaka vode i sanaciju kanalizacione mreže te ulaganje u poslovno okruženje, podršku preduzetništvu, poticajima i zapošljavanju.

Među ovih 18 općina i gradova je i Općina Gradačac koja je u protekloj 2017. godini ispunila niz obaveza koje imaju za cilj izgradnji kapaciteta u lokalnoj upravi koji doprinose poboljšanju života na području općine Gradačac.

U ovoj fazi projekta Općini Gradačac odobrena su sredstva u iznosu od oko 220.000 KM koja će biti uložena u izgradnju kanalizacione mreže u Gradačcu.

Sporazume su potpisali načelnici: Bosanske Krupe, Gračanice, Gradačca, Gradiške, Kalesije, Kostajnice, Kozarske Dubice, Prnjavora, Sanskog Mosta, Teslića, Tešnja i Žepča, te gradonačelnici: Bihaća, Cazina, Doboja, Prijedora i Tuzle.

Komentari

komentara