23 korisnika kredita u švicarskim francima počinila samoubistvo

629

Dom naroda Bosne i Hercegovine trebao bi 10. decembra razmatrati Prijedlog zakona o konverziji kredita CHF u KM, a iz Udruge korisnika kredita “Švicarac” BiH nisu optimistični glede njegovog usvajanja jer smatraju kako taj prijedlog “vjerojatno neće dobiti podršku zastupnika iz reda srpskog naroda”.

Iz tog udruženja podsjećaju da na posljednjoj sjednici Doma naroda BiH Prijedlog zakona o konverziji kredita CHF u KM nije naišao na podršku političara iz RS-a, dok su svi zastupnici iz bošnjačkog i hrvatskog naroda glasali za taj prijedlog zakona.

“Srpski članovi nisu podržali ovaj zakon, koji treba štititi interese građana RS-a, odnosno građana srpske nacionalnosti”, istaknuli su iz Švicarca te naglasili kako je 3.702 kredita CHF-a iz RS-a te da nitko od tih građana nije naišao na podršku političara iz RS-a u Domu naroda BiH, javlja Fena.
Iz Švicarca napominju kako entiteti RS i FBiH neće imati nikakvih troškova za donošenje ovakvog zakona na razini BiH, već samo korist “jer će otuđeni (ukradeni) novci biti vraćeni oštećenim građanima BiH, tj. bit će izvršen priliv novca u bh. gospodarstvo”.

Iz Udruženja također pozivaju predstavnike iz reda srpskog naroda “da se ponovo zapitaju koga predstavljaju i koga štite? Je li građane koji su ih izabrali i koji ih plaćaju ili banke”?

UKK Švicarac naglašava kako je “23 ljudi, korisnika kredita u CHF-u diglo ruku na sebe te da je za njih već kasno, ali da odgovorni moraju izaći pred lice pravde”.

Također, podsjećaju kako su 9802 građanina BiH podigla od 2006. do 2008. kredite u CHF te da je banka od njih uzela ili hipoteku ili jamce kao jamstvo za kredit.

(Radio Sarajevo/Crta)

Komentari

komentara