27. godisnjica od osnivanja Armije RBIH: Dan kada se trebamo zahvaliti svima koji su omogucili da mirno i bez straha koracamo nasim ulicima i gradovima

59

U vojarni i na zračnoj luci “Dubrave” Živinice održava se središnja svečanost, povodom obilježavanja 27. godišnjica Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) i 14. godišnjice formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH koji baštini tradicije ARBiH.

 

Ceremoniji obilježavanja dviju značajnih godišnjica prisustvovuju visoki vojni dužnosnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona i općina, kao i predstavnici međunarodnih vojnih organizacija i vojno-diplomatskog kora akreditovanih u BiH, te predstavnici boračkih asocijacija i drugi ugledni gosti.

U sklopu obilježavanja spomenutih godišnjica u petak, 12. travnja, na Šehidskom spomen-mezarju “Kovači” i Gradskom mezarju/groblju “Stadion” u Sarajevu odata je počast šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara