menu Naslovna chevron_right
MagazinZanimljivosti

LAKA I BRZA ZARADA : TOP 10 JEDNOSTAVNIH IDEJA ZA POSAO

Urednik | 24. Februara 2016.

Svakome dobro dođe koja marka više u novčaniku, a u ova krizna vremena pogotovo. Mnogi su bez posla, a rijetki su oni koji uz svoj posao imaju dovoljno novca za sve što im je potrebno. Najteže je pitanje kako doći do novca. Morate se malo potruditi, a mogućnosti ima… samo ih treba iskoristiti.

1. Pisanje životopisa
Ako ste u potrazi za poslom, imate napisan životopis. Vjerojatno ste ga više puta mijenjali i oblikovali, putem interneta istraživali kako bi trebao izgledati i što bi trebao sadržavati, a što ne. U tom slučaju već se možete smatrati stručnjakom za pisanje životopisa. Iskoristite to i svoje znanje unovčite. Jedan od najboljih načina da zaradite novac je pomoći drugima da se zaposle. Ako i niste stručnjak u tom području, istražite ga jer kada steknete potrebno znanje i postanete vješti u pisanju molbi za posao i životopisa, možete se prijaviti na mnoge internetske stranice koje su specijalizirane za pisanje životopisa i objaviti oglase sa svojim uslugama.

2. Pokrenite blog
Pokrenuti neki blog zaista je jednostavno, ali još bolje je to što uz pomoć njega možete nešto i zaraditi. Nudi vam se popriličan broj mogućnosti pa ćete morati malo više istraživati na koje načine sve možete zaraditi putem bloga, ali jedan od najčešćih i najvjerojatnijih je putem Adsensa.

3. Prijavite se na Freelancer
Raditi iz topline svog doma bit će još lakše ako radite ono što volite, onda kada vi to želite i za “plaću” koju vi želite. Zvuči utopijski? Ne mora biti. Ipak, trebate imati neke vještine i znanje engleskog jezika. Registracija na portalu Freelancer jednostavna je, a jednom kada uđete u sustav, imat ćete pristup milijunima aktivnih oglasa u kojima netko traži radnike.

Ako imate određene vještine i znanja, možete i sami objaviti oglas da nudite svoja znanja i usluge te čekati da vas netko kontaktira. Potrudite se i izdvojite neko vrijeme kako biste se naučili snalaziti na portalu i svladali način na koji funkcionira, no ako ne pokušate, izgubit ćete još jednu priliku za dodatnu zaradu.

4. Pokrenite prodaju na društvenim mrežama
Mnogi korisnici Facebooka već znaju kako iskoristiti velik broj aktivnih članova na nekoj društvenoj mreži pa su pokrenuli grupe u kojima se svašta prodaje, poput online-oglasnika. Ako imate viška stvari, odjeće koju ne nosite ili hobi kojim nešto izrađujete, možete razmisliti i ovoj mogućnosti. Možete se oglašavati i na mrežama poput Tumblra, Twittera, MySpacea ili bilo kojoj drugoj društvenoj mreži.

5. Pišite na portalu Ehow
Ako se služite portalom Ehow, svjesni ste o kojem je tu dnevnom protoku korisnika riječ. Iako su pravila za pisanje malo opsežnija, isplati se proučiti ih, poštovati i baciti se na posao.

6. Uključite se u online-istraživanja
Jedan od najjednostavnijih načina za zaradu na internetu su online-istraživanja. Marketinške tvrtke pokreću ovakva istraživanja kada im je potreban veći broj sudionika, žele ispitati stavove ljudi unutar neke zajednice ili slično, a za to će vam i platiti. Postoje specijalizirane stranice koje se bave online-istraživanjima, potrebno je registrirati se na njih, ispuniti početni upitnik i unijeti svoje podatke, a zatim se možete sami angažirati i provjeravati koja su istraživanja trenutačno aktivna i u kojima možete sudjelovati ili možete čekati da dobijete pozivnicu putem e-maila. Sudjelovanje u jednom istraživanju nije puno plaćeno, ali ako se odlučite na ovakvu vrstu zarade, onda ćete sigurno biti član više ovakvih specijaliziranih stranica i sudjelovati u više istraživanja kako biste povećali svoju zaradu.

7. Prodajte stara računala ili dijelove koje ne koristite
Ako imate stare dijelove računala koje ne koristite, stavite ih u prodaju. Isto tako možete se riješiti i starih mobitela ako vam smetaju, nekome će na oglasniku zasigurno zatrebati ono što vama ne treba.

8. Čuvanje djece
Ako vam ništa od ovoga gore nije privlačno, a odlično se snalazite s djecom, pokušajte oglasiti da čuvate djecu. Naravno, morate biti odgovorni i pristupačni te imati barem poneku preporuku da ste taj posao već odradili uspješno. Ipak su djeca u pitanju pa nemojte shvaćati osobno ako vas roditelji djeteta detaljno propitkuju o vašim navikama i sposobnostima za ovaj posao.

9. Iznajmite sobu tijekom turističke sezone
Naravno, ovo morate i prijaviti i platiti porez. Ali ako imate sobu viška, bez obzira nalazite li se na obali i u nekom drugom kraju Hrvatske, možete dobro zaraditi. Nemojte biti skeptični, začudilo bi vas koliko stranih i domaćih turista istražuje i druge dijelove Hrvatske, a ne samo obalu.

10. Neka vaš automobil postane oglasni prostor
Znamo, teško biste svojeg limenog ljubimca tek tako “oslikali”. Ali ako vam gori pod nogama i trebate gotovinu, zar je bitno što će pisati na vašem automobilu? Potražite sponzore koji bi se htjeli oglašavati na ovaj način i ponudite površinu svog automobila za novac. Jednostavno je, samo se trebate voziti.

(Radio Bet/Izvor:Vecernji.hr)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset