menu Naslovna chevron_right
BiHCrna hronikaVijesti

Arnelinim ubicama po 40 godina / Reakcija porodice Đogić nakon presude

Urednik | 14. Juna 2016.

Za ubistvo Arnele Đogić iz Olova Kantonalni sud u Zenici osudio je Avdiju Selimovića i Muriza Brkića na po 40 godina zatvora.

Kako piše ZenicaBlog, Selimović i Brkić priznali su da su ubili Đogić zbog ljubomore, te je Sud to uzeo kao olakšavajuću okolnost, kao i da prije izvršenja ovog zločina nisu imali krivičnih djela. Zatvorska kazna predviđena za ovakav zločin je od 10 do 45 godina zatvora.

Podsjećamo Selimović i Brkić ubili su Arnelu Đogić 27. februara ove godine. Ubistvo je izvršeno s prethodnim umišljajem na okrutan, svirep i drzak način, a Selimović i Brkić su nakon ubistva bacile tijelo ubijene djevojke na teško pristupačno mjesto i otišli se zabavljati.
Tokom završne riječi i izricanja presude članovima Arneline porodice ukazivana je medicinska pomoć.

Porodica Đogić tvrdi da su više puta napadani od Selimovića prije nego je odlučio da ubije Arnelu. Međutim, tvrde oni, postupajući tužilac nije ozbiljno shvatao prijetnje koje je Selimović upućivao Arneli

Sud je prihvatio priznanje krivice Avdije Selimovića i Muriza Brkića. Podsjetimo, Selimović i Brkić su 27. februara Arnelu prvo pretukli, a potom joj preko usta vezali PVC uže kako ne bi mogla dozivati pomoć. Kada su stigli na mjesto Čudanski krševi, izvukli su je iz vozila, ubili nožem i bacili niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice. Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali kako su Arnelu ubili zbog ljubomore.

(Izvor : Radiosarajevo.ba)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset