Ahmed Imamović neće režirati preostale epizode serije “Alija”

274
“Završili smo snimanje tri epizode. Snimanje četvrte epizode će biti iduće sedmice završeno. Ide sve kako treba”, kazao je sagovornik bh. informativnog servisa INS.

On podsjeća da se snimanje serije odvija u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu i Počitelju, ali i u Varešu, Hadžićima i drugim bh. mjestima, koja će od ovog velikog projekta svakako imati koristi.

U međuvremenu režiser serije Ahmed Imamovović se povukao sa snimanja. Kako je potvrdio Yildirim, ugledni bh. reditelj je snimio tri epizode koje će u narednom periodu montirati, dok rediteljsku palicu preuzima njegov kolega iz Turske.

“Gospodin Imamović je režirao tri epizode, dok će preostale tri nastaviti da režira režiser iz Turske. Gospodin Imamović ima privatne obaveze i poslove, odnosno obaveze na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Dakle, gospodin Imamović se ne povlači iz projekta, on će ostati do kraja. A i dalje ćemo snimati u konsultacijama s njim”, kazao je Yildirim.

Serija od šest epizoda, koja je već izazvala ogromnu pažnju u regiji, ali i Turskoj, tematizira bitne dijelove iz života rahmetli Alije Izetbegovića i obuhvatiti period od njegove rane mladosti 1944. pa sve do smrti, 2003. godine, a lik najstarijeg Izetbegovića oživjeli su glumci Burak Poyraz (u mladosti) i Yurdaer Okur (starije godine).

U novoj seriji TRT-a, Alijinu suprugu Halidu glumit će Görkem Yeltan, sina Bakira Izetbegovića Berke Üzrek, snahu Sebiju Fatoş Kabasakal, a kćerku Sabinu Izetbegović Dilşad Çelebi.

Klix.ba / NM

Komentari

komentara