menu Naslovna chevron_right
MagazinVijesti

Aleksandra Radović predstavila novi spot u čijem su nastanku sudjelovali njeni fanovi

Urednik | 8. Jula 2019.
Iza nove, radiofonične i totalno zarazne brze pjesme “Ne volim te” stoji provjereni autorski tim kojeg čine Darko Dimitrov kao autor muzike i aranžmana, dok je stihove pisala Aleksandra Radović, zajedno s Milanom Radulovićem-Laćom.

“Ovo je zaista jedna prava i iskrena ženska pjesma. Uz snažnu poruku koju ćete lako prepoznati u stihovima, pjesmu nosi i zarazan groove koji vas ‘vozi’ već na prvo slušanje. Iako ze zove ‘Ne volim te’, ona nosi svojevrsnu radost i svojom porukom potiče nas da se odvažimo potruditi i izboriti za pravu ljubav“, tumači Aleksandra koja ovim singlom ujedno najavljuje i svoj peti po redu, dugoočekivani album koji će svjetlo dana ugledati krajem 2019. godine.

Na pitanja znatiželjnika koje je odmah zanimalo je li novi muzički uradak Aleksandre Radović nekome posvećen, Aleksandra odgovara da to nije toliko važno.

“Suština moje nove pjesme najbolje se ocrtava u stihu ‘Ja radim na ljubav, to jedino znam, a ti bi samo da ne budeš sam’. U današnjem vremenu ljudi uglavnom nisu spremni izaći svoje zone komfora i boriti se za pravu ljubav. Pristaju na odnose u kojima nisu ispunjeni, a najčešće su upravo muškarci ti koji ostaju u takvim vezama, samo zato da ne budu sami. I tako nam je prava ljubav, koja traži iskren trud, pa često i žrtvu i gomilu kompromisa, u današnje vrijeme postala ponajmanje važna, a ljubavlju sve češće nazivamo neke navike, zajedničke interese i mnoštvo toga što nema nikakve veze s ljubavlju”, naglašava Aleksandra.

Popularna pjevačica ne skriva ni s kolikim je užitkom radila na novom singlu.

“Moja saradnja s Darkom Dimitrovim i ovim autorskim timom traje već punih 13 godina, od mog drugog studijskog albuma, ali svaki novi singl kojeg zajedno stvaramo za mene je svjež i iznova uzbudljiv izazov. Ovaj singl je najbolja potvrda naše kreativne sinergije. Pjesma je nastala praktički za jedan vikend, s takvom lakoćom i dobrom vibrom, taman da vam uljepša ljetne mjesece“, ističe Aleksandra Radović.

Singl prati i novi videospot zanimljive art produkcije koji je sniman na više lokacija u Beogradu. U ovaj neobičan i originalan videouradak, na Aleksandrin poziv na Instagramu, u spot su se uključili i brojni fanovi iz cijele regije, koji su nekoliko dana slali svoje fan video klipove koji prvenstveno prikazuju stvaran život i fanove u njihovim realnim životnim situacijama, u najrazličitijim trenucima, kako pjevaju i plešu uz Aleksandrine pjesme, na poslu, kod kuće, s obiteljima, u parku, zanimljivo je istaknuti da su njihovi originalni snimci minimalo uređivani kako bi dočarali realnost i jedinstvenost svakog videa.

“Pjesma, ali i simpatičan, realističan video spot koji ju prati zaista pokazuju da u nama ljudima uvijek treba postojati ona istinska životna iskra, ona dječija radost u srcu, bez obzira na ono sto nam život daje, nekada gorko, nekada slatko,a na nama je da za tom radošću posegnemo”, zaključuje Aleksandra pred kojom je sve do septembra vruće, radno ljeto, s mnogobrojnim koncertima i opsežnom ljetnom turnejom.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset