Almir Aganspahić ne ostaje u Čeliku

402

Nogometaši Čelika jučer su odigrali kontrolnu utakmicu protiv ekipe Bosne Seme, koju su pobijedili rezultatom 2:1, golovima Heće i Brkovića.

Na terenu od prve minute u crno-crvenom dresu nastupio je i napadač Almir Aganspahić. Ovaj 20-godišnjak jučer je odigrao 60-tak minuta, te je prema onome što je pokazao na terenu, zadovoljio publiku, ali i trenera Nedima Jusufbegovića.

Ipak, od angažovanja ovog igrača neće biti ništa, jer je navodno Aganspahiću ispala bolja ponuda zbog koje neće ostati na Bilinom polju. Ovaj mladi napadač, koji je u karijeri nastupao za Olimpik, Sarajevo, Osijek, te posljednjih pola godine u Norveškoj za Raufoss dobro bi došao u kompletiranju ekipe Čelika, pogotovo što se radi o igraču do 21. godine.

On će svoju karijeru, ipak, nastaviti u nekom drugom klubu, a Zeničani se nadaju da će do četvrtka i polaska u Međugorje dogovoriti uvjete povratka Džidića, Karića, Zahirovića i Dilavera.

Sutra će trener Zeničana zajedno s predsjednikom kluba saopćiti imena trojice igrača koji mogu potražiti novi klub, a naravno i Čelik će pokušati pomoći oko odabira njihove sljedeće sredine ili eventualne pozajmice.

Moguće je da pored sutrašnje trojice bude još igrača, koji neće činiti ekipu od 22 igrača plus tri golmana, s kojom će se ući u nastavak prvenstva. Čelik u četvrtak putuje u Međugorje, gdje će ostati desetak dana i odigrati nekoliko utakmica.
Završni dio priprema obavit će u Zenici, a u istom gradu će biti odigrana i generalka. Protivnik još nije poznat.

sportsport.ba / Radio Bet

Komentari

komentara