Ambasador Italije u BiH se smijao tvrdnjama Željke Cvijanović

388
“Puno lakše se započne biznis u Republici Srpskoj gdje vam trebaju tri dana. U Federaciji 53, a, u Italiji vam recimo treba tri mjeseca da počnete biznis”, rekla je Cvijanović.

Na izlaganje predsjednice Vlade RS-a nasmijao se ambasador Italije u BiH Nicola Minasi, ali to nije spriječilo Cvijanović koja mu se i lično obratila.

“Puno je skuplje, puno više procedura imate, morate da obiđete više institucija, ambasadore. Dakle ovdje je to lakše”, kazala je Cvijanović.

Podsjećamo, Cvijanović je prošle godina gostujući u jednoj emisiji tvrdila da je SNSD produžio životni vijek stanovnika manjeg bh. entiteta sa 68 na 72 godine.

Naime voditelj emisije iznio je niz navodnih statističkih podataka koje svjedoče da su reforme SNSD-a pozitivno utjecale na standard življenja u RS-u pri tomu konstatujući kako je i životni vijek stanovništva porastao sa 68 godina na 72 godine. Vidno zadovoljna iznesenim podacima Cvijanović je potvrdila navode.

„Porastao je. Pa svakako, dakle, određenim mjerama… Samim, dakle, reformama…Odnosno… Dakle tu su podaci… Oni su, kako bih rekla… Oni su… neumoljivi znate”, kazala je Cvijanović.

klix.ba

Komentari

komentara