Amer Jerlagić: Ne dozvolite ovakvoj Srbiji ulazak u EU

392

Pozivam vlade Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Bugarske, kao članice država Evropske unije, a ujedno i prvih susjeda Srbije da na svaki način spriječe ulazak Srbije u Evropsku uniju i ne dozvole zatvaranja poglavlja vanjske politike sve dok Srbija ne promijeni svoju vanjsku politiku i ne uskladi svoju politiku sa vanjskom politikom EU.

Ovo licemjerje koje se iz dana u dan ponavlja od strane Srbije prema Bosni i Hercegovini nije primjer dobrosusjedstva i širenja stabilnosti u regiji.

Naprotiv, ovo je urušavanje teško izgrađenog stabilnog stanja i njegovo svakodnevno destabilizovanje davanjem podrške Dodiku koji na svaki način svojim secesionističkim željama pokušava napraviti haos u regionu.

Poruke koje ovih dana slušamo sa lijeve i desne obale Drine više podsjećaju na rane devedesete prošlog vijeka, nego na poruke o svjetlijoj budućnosti regiona.

Jasno poručite Srbiji da sa takvom vanjskom politikom nikada neće postati članica EU, navodi su u saopćenju Amera Jerlagića, predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

 

 

 

 

Radio Bet/vijesti.ba

Komentari

komentara