Američki general tvrdi: BIT ĆE RATA!!!

248
epa06055222 South Korean President Moon Jae-in (L) shakes hands with Gen. Robert Neller, the commandant of the US Marine Corps, during a visit to the Jangjin Lake Battle Monument at the National Museum of the Marine Corps in Quantico, Virginia, USA, 28 June 2017, as the first schedule of his four-day visit to the United States for summit talks with US President Donald J. Trump. The monument honors the fierce battle between US Marines and North Korean and Chinese soldiers near Jangjin Lake in North Korea's South Hamkyong Province in the winter of 1950 during the Korean War. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

General Robert Neller, koji je Pentagonu zadužen za planiranje u vanrednim situacijama, kaže da se vojska treba spremiti za “pravo veliku bitku”.

Američki general Robert Neller kazao je vojnicima tokom posjete Norveškoj da će biti rata, prenose američki mediji.

On je pred 300 američkih marinaca u Norveškoj kazao da se nada da nije u pravu.

Kazao je da se vojska treba spremiti za “pravo veliku bitku” (“bigass fight”).

“Bit će rata, nadam se da nisam u pravu. Nemojte zaboraviti zbog čega ste ovdje”, kazao je Neller, koji je u Pentagonu zadužen za planiranje u vanrednim situacijama.

Američki vojnici su od januara stacionirani u bilzini norveškog grada Trondheima. Tamo su da bi podržali NATO i američke snage stacionirane u Evropi. Obučavaju se za borbu u teškim vremenskim uslovima.

Nellerov glasnogovornik kazao je da se njegove riječi nisu odnosile na konkretnog protivnika, nego da je general samo htio motivirati trupe.

“On je želio motivirati vojnike da i u budućnosti naporno treniraju”, kazao je.

(D.Š./AlJazeera)

Komentari

komentara