menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Apel za pomoć hrabroj majci Meli

Urednik | 9. Septembra 2019.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je akciju za kupovinu proteze za nogu majci Meli Bajrambašić kojoj je u devetom mjesecu trudnoće amputirana noga.

“Mela je hrabra majka kojoj je usljed puknuća aorte u devetom mjesecu trudnoće amputirana noga i šanse da preživi bile su male, ali hvala Bogu preživjeli su oboje. Apel pokrećemo kako bi Meli osigurali protezu za nogu, a za ovu namjenu ustupljen je i broj 17007 – pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere unutar BiH”, poručili su iz Pomozi.ba.

“Bila sam u devetom mjesecu trudnoće i krenula sam normalno na pregled. Uradili su mi CTG, sve je bilo uredu kad mi je odjednom počela trnuti noga. Počela sam se nekako gubiti i osjetila sam jak bol u grudima. Tada je došlo do puknuća aorte, a ja nisam imala pojma, mislila sam da je srčani udar. Od bola nisam mogla ni zvati u pomoć, vidjela sam samo i da mi je noga otkazala”, prisjetila se Mela teških trenutaka, dodajući da su je ljekari odmah stavili na operacijski sto, jer su odlučili da na carski rez porode bebu.

Sjeća se da se doktor počeo hvatati za glavu, a da su sestre bile u šoku. Tada je shvatila da se nešto ozbiljno dešava.

“Kasnije mi je doktor rekao da se aorta rasprsnula i sve otrovne stvari su krenule na bebu. Sreća brzo su izvadili bebu, a mene su prebacili u drugu kliniku. Sjećam se samo da kada sam se probudila svi su plakali oko mene. Rekli su mi da mi odmah moraju amputirati nogu i da su mi šanse za preživjeti 0,1 posto, ali da će doktor sve uraditi da me spase i sreća da je bio takav direktan, tako da me je pripremio da se borim”, kazala je.

Njena velika želja bila je da postane majka. Kada je saznala da joj je beba živa, dobila je nevjerovatnu nadljudsku snagu, uz koju je, kako kaže, znala da će dobiti bitku za život, kako bi mogla brinuti za svog Danija.

“Ja sam tada samo pitala je li mi živa beba, a doktor mi je pokazao njenu sliku. Kada sam je vidjela rekla sam im samo: ‘dajte mi papire da potpišem, ja ću sve preživjeti, sve radite šta trebate, koje god amputacije, operacije, ali ja ću preživjeti… I preživjela sam”, priča danas kroz smijeh hrabra majka.

Cilj ove akcije je osiguranje sredstava za protezu, a obzirom da se radi o visoko sofisticiranoj protezi, cijena se kreće oko 100.000 KM. Pomozi.ba je već osigurala 20.000 KM za ovu svrhu, a nadaju se da će zajednički prikupiti sav iznos, kako bi našoj Meli pomogli da nakon ovako teškog iskustva nastavi s životom.

Pored poziva na broj 17007, moguće je pomoći i uplatom putem PayPal-a, kao i standardnih računa Pomozi.ba. Također, za donatore iz Austrije omogućeno je da pomognu pozivom na broj +43 901 500 805, a pozivom se donira 5 eura.

Radio Bet / Izvor: Tip.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset