Asocijacija mladih SDA kritikuje igricu “El Bake”: Protiv BiH se vodi specijalni rat

134
Asocijacija mladih SDA reagovala je zbog popularne igrice “El Bake” koja je inspirisana Bakirom Izetbegovićem. Kako kažu, ona je pokušaj diskreditacije predsjednika stranke i nastavak agresije na BiH.
“Svjedočimo, po ko zna koji put, sinhronizovanom napadu i bezobraznom pokušaju diskreditacije predsjednika Bakira Izetbegovića, te predstavljanja njega kao faktora nestabilnosti u bosanskohercegovackoj političkoj areni. Taj napad koordinisano izvršavaju velikosrpski i velikohrvatski centri, uz snažnu podršku domaćih izdajnika. Svjesni smo da ti napadi, sve dok postoji bošnjački lider koji vodi realnu i umjerenu politiku, koji se istovremeno nije spreman odreći prava bošnjačkog naroda na državu, vjeru, ponos, jezik i ostala temeljna ljudska prava, nikada neće prestati. Izgleda da im stotine drskih reakcija i saopštenja nisu bili dovoljni, jer su evidentno njihove namjere prozrete od našeg naroda. Ovaj put su otišli korak dalje i napravili amatersku igricu u kojoj su iskoristili i zloupotrijebili glas predsjednika Izetbegovića, ponovo ga pokušavajući diskreditovati. To nas i ne čudi od njih”, stoji u saopćenju Asocijacije mladih SDA.

Kako kažu, žalosti ih činjenica da su tu amatersku igricu promovisali mnogi mediji. Ističu i da igrica nije ostvarila nikakav rezultat na Google Play Storeu.

Iz Asocijacije mladih SDA smatraju da je igrica dio “specijalnog rata protiv BiH”, a koji za cilj ima postići ono što se nije uspjelo najgorim zlodjelima u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

“Navikli smo da mnogi mediji ne poštuju državu i njene institucije, kao ni, moramo istaći nažalost, funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ovaj put su, prenošenjem te vijesti, zaista pokazali nepoštovanje prema samima sebi. Upozoravamo građane Bosne i Hercegovine da se protiv naše države, ali i svih njenih patriota, aktivno vodi specijalni rat koji za cilj da u miru postignu ono što nisu uspjeli agresijom, genocidom, ubistvima, silovanjima i logorima”, kažu iz Ascocijacije mladih SDA koji za kraj navode da “snažno i bezuslovno stoje iza, uz i ispred realne i umjerene politike predsjednika Izetbegovića”.

Po trenutnim statistikama, igricu je skinulo više od 500 korisnika Android uređaja, dok je 99 posto komentatora igrici dalo najveću ocjenu. igricu možete skinuti ovdje.

Komentari

komentara