AUSTRIJA Tinejdžer iz BiH oteo taksistu, te ga satima vozao u gepeku

645

Sedamnaestogodišnjak iz Bosne i Hercegovine i njegov 18-godišnji prijatelj iz Austrije oteli su automobil od taksiste kojeg su stavili u gepek te se nekoliko sati vozali u Salzburgu i okolini ovog grada, prenose mediji.

Prema navodima austrijskog ORF-a, mladiće koji su bili u alkoholiziranom stanju, je uslikao radar nakon što su vozili brzinom većom od dozvoljene.

Naime, prema pisanju istog izvora, mladići su na putu prema gradu Bischofshofenu iz prtljažnika izbacili povrijeđenog taksistu, te nakon 30-tak kilometara vožnje se vratili u Salzburg.

Kidnapovali su ga tako što su putem telefona pozvali taksi službu. Nakon što je vozač stigao na zakazanu adresu, dvojica mladića su stajala kraj vreće sa drvima. Taksisti su rekli da vreću žele staviti u gepek, a nakon što im ga je ovaj otvorio, u njega su umjesto vreće gurnuli taksistu i krenuli autoputom prema Bischofshofenu.

Nakon što su ga izbacili iz prtljažnika, taksist je nazvao policiju nakon čega je uslijedilo brzo hapšenje. Prema navodima policije, u trenutku hapšenja dvojac je bio u alkoholiziranom stanju, a novac za alkohol uzeli su od taksiste.

Betradio/Avaz

Komentari

komentara