Bakir Izetbegović: Kada su rekli da sam najbogatiji, imao sam 7.000 KM”

461

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u ekskluzivnom gostovanju u emisiji Pressing govorio o aktuelnom stanju bh. vlasti, političkim previranjima i općenito stanju u bh. društvu.

Izetbegović je istakao da u doba kada je optuživan da je šef mafije i najbogatiji čovjek u BiH, njegova ukupna imovina je iznosila 7.000 KM.

“Ja sam optuživan da sam šef mafije, da sam organizovao ubistva i tada sam optužen da sam najbogatiji čovjek u BiH. Tada sam sa suprugom zajedno prebrojao našu imovinu i ona je iznosila 7.000 KM. Moj otac je nevin odležao u zatvoru dva puta. Ako se pokaže da su ovi ljudi krivi, oni će biti odstranjeni iz stranke.

Do tada ću poštovati persumpciju nevinosti. Sva ta trojka je sjedila u rukovodstvu SDA gdje je generalni sekretar Zukić. Bili u jako dobrim odnosima sa njim i bili čak u nekoj farsi protiv mene, nikad nisu ništa rekli. Zašto sad pominju te stvari?“, kazao je.

Da li osjeća da se u SDA rađaju nove frakcije i da mu neki okreću leđa?

“Ne, ne osjećam. Imate pogrešnu sliku jer su se 4 bivša člana našla na jednom mjestu. Biće i nezavisnih kandidata, biće i novih stranaka koji će se izroditi iz SDA i živjet će jedno vrijeme i onda će presahnut i napravit će štetu Bošnjacima“.

 

 

 

 

 

Izvor:N1

Komentari

komentara