Banja Luka oštećena zbog propusta Pravobranilaštva RS-a

265
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić tvrdi da je postojalo puno propusta u radu Pravobranilaštva Republike Srpske, zbog kojih je taj grad oštećen.

O tome je, podsjeća, upozoravao s ciljem da se zaštiti pojedina gradska imovina.

– Naš interes je da se zaštiti gradska imovina tamo gdje je ugrožena ili bar da se onemogući i javno stavi do znanja da će biti spriječen svaki nasrtaj na imovinu, rekao je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci kometirajući jučerašnje hapšenje zamjenika pravobranioca RS-a Mirka Stojčinovića zbog sumnje da je zloupotrijebio ovlaštenja u slučajevima “Naš dom” i “Građa” Banja Luka.

Istakao je da je firma “Naš dom”, prema stavu grada, gradsko vlasništvo, te da objekt u kojem se danas nalazi Radnički univerzitet, nije bio u postupku privatizacije.

– Nekim čudnim odlukama, taj objekat je prešao na privatnu firmu, ali mi i dalje tvrdimo da je to gradsko vlasništvo, rekao je Radojičić.

Stojčinović je uhapšen na radnom mjestu savjetnika za nadzor u Upravi za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a, čiji direktor Miloš Komljenović je rekao da podržavaju aktivnosti policije i drugih nadležnih organa na suzbijanju svih oblika kriminala i korupcije, a da se istraga protiv Stojčinovića odnosi na period dok je bio zamjenik pravobranioca RS-a.

Dodao je i da je Stojčinovića na funkciju u Upravi za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a imenovala Vlada RS-a.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara