menu Naslovna chevron_right
Sport

Baždarević: Gilli nije smio udariti igrača, ali i ja sam želio onako reagovati

Urednik | 11. Juna 2017.
Kod Hadžifejzovića u studio stigao je i Gilli koji nije želio pred kamere. Podsjetimo, Gilli je sinoć nakon remija BiH i Grčke (0:0) u 6. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji udario jednog igrača Grčke i tom prilikom izbio mu zub.

“Malo mu je neprijatno. Ne želi nikakve medijske aktivnosti, pogotovo nakon onog što se desilo sinoć, jer on toliko žali što se to desilo u zemlji koju voli”, kazao je Baždarević.

Baždarević je kazao da sa Gillijem radi 16 godina i naveo je da je Gilli “čovjek bez mrlje u karijeri”.

“Nažalost, u našoj Bosni ovi koji daju savjete i ovi koji se raduju onome čemu ne bi trebali da se raduju odmah su potrčali da osuđuju i da prave cirkus od svega toga. Nema opravdanja za ono što je uradio, ali on je krenuo da spašava da ne dođe do incidenta. U momentu kada je napadnut reagovao je kako nije smio, ali to je bilo iz straha i iz samoodbrane”, opisuje Baždarević.

Selektor je osudio zvižduke naših navijača prilikom intoniranja grčke himne.

“Iako smo doživili neljudske scene u Grčkoj, govorio sam da se mi izdignemo iznad toga. Mislim da smo mi lijepa zemlja i mislim da se navijači trebaju izdići iznad zviždanja himni. Niko iz Grčke nije zaslužio zvižduke iako su provocirali svojim gestama”, kazao je selektor.

Ipak, kaže da je nakon utakmice i on u jednom trenutku želio udariti nekog igrača.

“Bila su dva druga Edin i Manolas. Išao sam prema njima i oni su se odjenom krenuli koškati. Rastavio sam ih sa grčkim štabom. Sve je bilo uredu, a onda su počeli trčati igrači grčke reprezentacije, dolazili su i neki naši igrači… Gilli je tada reagovao iz straha i samoodbrane. Ali, na kraju krajeva zašto bi im dozvolili da nas biju u našoj kući, i ja sam u jednom momentu želio tako reagovati”, govori Baždarević.

klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset