BiH će zatvoriti granice za migrante

159

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da postoji mogućnost da ova država zatvori svoje granice ako se nastavi pojačan dolazak migranata u zemlju.

Mektić je poslije sjednice Savjeta bezbjednosti BiH, na kojem je razmatran akcioni plan za riješavanje tog pitanja, rekao da vlasti neće dozvoliti da BiH bude žrtva neodgovornosti bilo koje zemlje i migrantske krize.

Prema njegovim riječima, BiH je u opasnosti da se suoči sa velikim problemom u vezi sa dolaskom migranata zato “što se neke zemlje neodgovorno odnose prema tom problemu i ne vode računa o drugima”.

“Ako treba zatvoriti granice, i to ćemo učiniti i ka tome se i ide, uključićemo i druge agencije i Oružane snage BiH ako bude potrebe”, istakao je Mektić.

On je dodao da će BiH poslati jasnu poruku EU, prema kojoj migranti “nijesu problem ni zapadnog Balkana ni BiH, već su problem EU”.

“Problem ovih migracija počinje iz EU, iz Grčke, i ne možemo sad mi biti prepušteni sami sebi. Tražimo da se EU uključi u sve ovo”, naglasio je ministar bezbjednosti BiH.

Mektić je još kazao da se u okruženju stvara atmosfera da, “na neki način, BiH bude žrtva migrantske krize”.

Komentari

komentara