menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

BiH / SIPA privela osobu koja je prijavila bombu u ambasadi Velike Britanije

Urednik | 28. Septembra 2018.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) utvrdili su identitet osobe koja je u srijedu, 26. septembra, uputila lažnu dojavu da je u Ambasadi Velike Britanije u BiH postavljena eksplozivna naprava.

Osoba je pronađena u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom, a pod nadzorom Tužilaštva BiH i jučer je nad njim izvršena kriminalistička obrada, saopšteno je iz SIPA-e.

U narednom periodu, kako se navodi, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj protiv te osobe za krivično djelo zbog postojanja osnova sumnje ugrožavanje lica pod međunarodnom pravnom zaštitom.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH prijavila je u 26. septembra kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova da je postavljena bomba na parkingu u Ulici Hamdije Ćemerlića koji koristi i federalni Zavod za vodoprivredu i druge institucije.

Kontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je bila lažna dojava o postavljenoj ekspolozivnoj napravi na parkingu u krugu zgrade u kojoj se nalazi Ambasada Velike Britanije u BiH.

Izvor: Radio Sarajevo

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset