BiH i Srbija dogovorile zajedničko održavanje 11 mostova

555

Bosna i Hercegovina i Srbija dogovorile su zajedničko održavanje 11 od ukupno 13 mostova koji se nalaze između dvije zemlje, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

On je naveo da je dogovoreno da Srbija održava šest mostova na Drini, a Bosna i Hercegovina će održavati dva mosta preko Save i tri preko Uvca.

“U poslednjih 20 i više godina o tim mostovima niko nije sistemski vodio računa. Sada smo postigli dogovor o održavanju tih mostova, koji povezuju dvije države”, rekao je Poledica za Tanjug.

On je naveo da je jučer održan zvanični sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Srbije, čija je tema bilo održavanje mostova između dvije države.

Poledica je podsjetio da se zajednički gradi most preko Drine, Ljubovija-Bratunac i da je u planu uspostavljanje zajedničkog graničnog prelaza u Bratuncu.

Prema njegovim riječima, zajednički granični prelaz značit će pojednostavljenje procedure prelaska i smanjenje zadržavanja robe i putnika, pošto će granične službe obje zemlje biti pod jednim krovom.

Komentari

komentara