menu Naslovna chevron_right
BiHRegija i Svijet

BiH-Srbija: Novi IPA Program prekogranične saradnje

Urednik | 3. Oktobra 2017.

Konferencija povodom objave prvog poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Prekograničnog programa Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020., vrijednog 5,4 miliona eura  bit će održana  danas u Etno selu  kod Bijeljine.

Cilj konferencije je  promocija novog IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020 i prvog poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru ovog programa.

Evropska unija (EU) nastavlja da finansira Prekogranični program Srbija-Bosna i Hercegovina kroz Instrument za pretpristupnu pomoć.

Za programski period 2014-2020 koji nosi naziv IPA 2 obezbijeđeno je ukupno 14 miliona eura bespovratnih sredstava s ciljem nastavka jačanja društveno-ekonomskog razvoja u prekograničnom području između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Za prvi poziv u okviru ovog programa, spajanjem finansijskih alokacija za 2014., 2015. i 2016. godinu raspoloživo je 5,4 miliona eura za projekte u oblasti životne sredine i podsticanje biodiverziteta, te jačanje kulturnog identiteta programskog područja.

Promociju zajednički organizuju Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine, Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije, uz pomoć Zajedničkog tehničkog sekretarijata ovog programa, saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije BiH.

 BHRT / NM

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset