menu Naslovna chevron_right
BiHIzdvojenoVijesti

BiH u srijedu Junckeru predaje odgovore na Upitnik EK

Urednik | 26. Februara 2018.
Ceremonija predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji bit će održana u srijedu, 28. februara 2018. godine, u zgradi Predsjedništva BiH.

Protokolom je predviđena zajednička fotografija članova Predsjedništva BiH sa zvaničnicima Evropske komisije (predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, potpredsjednica Evropske komisije i visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, evropski komesar za politiku proširenja i susjedstva Johannes Hahn) u 9.40 sati, a zatim i bilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Evropske komisije i delegacijom.

Ceremonija predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije je u 10.45 sati (predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić uručit će odgovore na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru), a zatim je planirano obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika Evropske komisije.

(Vijesti.ba)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset