BIHAMK: Oprezno vozite zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove

266
Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Magle posebno ima na putevima oko dolina rijeka Bosne, Drine i Neretve.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (lokalitet Mehurići) saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

Ranije je najavljena i današnja obustava saobraćaja na pružnom prelazu Čatići, na dionici R-445 Visoko-Kakanj. Zbog saniranja prelaza u vremenu od 09:00 do 15:00 sati, saobraćaj je na ovoj dionici obustavljen i preusmjerava se na dionicu autoputa A-1 Visoko-Kakanj.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a iz BIHAMK-a izdvajaju magistralni put M-17 –  lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Bhrt.ba

Komentari

komentara