menu Naslovna chevron_right
Regija i Svijet

BIZARNO: Djevojka pod uticajem droge izvadila sebi oči golim rukama

Urednik | 12. Marta 2018.

Kejli Mutart (20) golim rukama je izvadila svoje oči dok je bila na metu, piše Dejli mejl. Djevojka je ovo uradila 6. februara ispred crkve u Južnoj Karolini u Americi, duboko vjerujući da to od nje traži Bog.

Šokantni događaj potpuno je oslijepo Kejli, koja se sada navikava na život iznova kao slijepa osoba.

– Život je sada mnogo ljepši, nego kada si na drogama. To je bilo užasno vrijeme – rekla je Kejli.

Nakon što je mjesec dana provela u rehabilitacionom centru, djevojka se vratila kući. Kako je ispričala, nekada zaboravi da je slijepa jer tačno zna gdje se šta nalazi u kući.

– Mogu ponovo da budem Kejli. Radije bih da budem slijepa nego da budem na metu. Ista sam djevojka kao prije 10 godina, samo se sada puno bolje osjećam – ispričala je ona.

Iako je u trenutku incidenta bila pod uticajem meta, sjeća se šta je i zbog čega uradila. Rekla je da je bila u stanju delirijuma, što joj je poremetilo razum. Prema njenim riječima, u tom trenutku vjerovala je da su mrtvi zaglavljeni u grobovima i da su od nje tražili da se žrtvuje kako bi otišli Bogu. Žrtva je bila – vađenje očiju.

– Bila sam prestravljena, nisam znala zašto to Bog traži od mene, ali sam vjerovala da ja to treba da uradim. I drago mi je što jesam jer sam uvijek imala veliko srce – ispričala je ona.

Rekla je kako je u tom trenutku mislila kako nema puno vremena da spasi svijet i zato je izvadila svoje oči.

– Uhvatila sam golim rukama oči, okrenula ih i izvadila. Pastoru koji se u tom trenutku pojavio rekla sam da se “pomoli za mene” – ispričala je djevojka kako je sebe oslijepila.

Prolaznici koji su videli šta Mutart radi pokušali su da je spriječe da se samopovrijedi, ali nisu uspjeli. Pozvali su Hitnu pomoć koja je djevojku odvela na odjeljenje traume.

Do ovog užasnog događaja došlo je nekoliko dana prije nego što je Kejli trebalo da ode u rehabilitacioni centar na odvikavanje od meta.

Marihuanu je navodno prvi put probala prije šest mjeseci, kada su je natjerale kolege. Kada je istražila simptome na netu, napustila je posao i zaposlila se na drugom mjestu. Međutim, tamo je pod uticajem novih kolega probala met, zbog kojeg je bila budna tri dana.

Snimila sam video dok sam bila na drogi, a kada je dejstvo prošlo, te ljude sam izbacila iz svog života – ispričala je ona i rekla da je ponovo počela da ga koristi jer se osjećala usamljenom.

Mjesec dana poslije šokantnog događaja, Kejli se vratila kući nasmijana i potpuno sretna. U oporavku joj je puno pomogla muzika, a nastavila je da svira gitaru i uči nove pjesme uprkos sljepilu.

Njena majka Keti Tompkins pokrenula je “GoFundMe” stranicu kako bi skupila novac za psa koji pomaže slijepima.

(D.Š./Telegraf.rs)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset