Bolt u “Timu svijeta” protiv Engleske na Old Trafordu

180

Osmostruki olimpijski šampion Jusein Bolt poručio je pjevaču Robiju Vilijamsu da prema Engleskoj neće biti blag na humanitarnom meču u junu.

Desetog juna organizacija “Soker ejd” organizuje utakmicu u kojoj od 2006. godine učestvuju poznate ličnosti i fudbaleri. Ove godine će među fudbalerima biti i “Munja” Bolt.

I jedni i drugi su podijeljeni u dvije ekipe, Englesku i “Soker ejd tim svijeta”.

“San mi je bio da postanem profesionalni fudbaler. Igranje protiv nekih od najvećih fudbalskih legendi će biti sjajno. Robi Vilijams i njegov tim Engleske. Robi i njegov tim Engleske bolje da se pripaze jer neću biti nježan prema njima”, upozorava Bolt i dodaje da je pripremio i posebnu proslavu ako njegov tim pobijedi.

Bolt je samo jedan od poznatih sportista koji su učestvovali. Među fudbalerima su ranijih godina bili tu Dijego Maradona, Ronaldinjo, Alan Širer, dok su od poznatih bili Krejg Dejvid, Gordon Remzi, Majk Majers, Vil Ferel.

“Vraćanje titule Engleskoj ove godine će biti još slađe sa Boltom u protivničkom timu. Jedva čekam da predvodim Englesku”, kaže Robi Vilijams, jedan od osnivača “Soker ejda”.

Ulaznice za utakmicu koštaju između 10 i 50 funti, a sredstva su namijenjena za pomoć djeci. Za prethodnih 12 godina je skupljeno oko 27 miliona eura.

Da podsjetimo, Jusein Bolt je potpisao ugovor sa južnoafričkim “Mamelodi Sandaunsima” i tako i zvanično postao fudbaler poslije više nego uspješne atletske karijere.

Komentari

komentara