BRČKO: Provalnici otkrili štek nadriliječnice, kraljice Nizame

386

Mještani Brčkog su se hvatali za glavu i pitali kako Nizama Al Raisa, u narodu poznata kao proročica, kraljica Nizama, nije uspjela predvidjeti da će lopovi, pod okriljem noći, provaliti u kuću njene majke i ukrasti joj 850.000 maraka, koje je stekla proricanjem sudbine i liječenjem.

Nizama je ogromno bogatstvo stekla reklamirajući nadnaravne sposobnosti, gostujući u emisijama koje su u ponoćnim terminima emitirale lokalne televizije. Neki od tih nastupa trajali su i po više od dva sata, sve dok to Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) nije zabranila. Nizama je potom prepoznala potencijal društvenih mreža, gdje se nastavila reklamirati.

Ona za sebe kaže da je “doktorica za liječenje Kur’anom”, a u prijavi koju je podnijela policiji, stajalo je da su joj ukradeni i zlato i dokumenti, ali je istraga pokazala da, ipak, nedostaje samo novac.

Brčaci za Nizamu kažu da ona o svojim poslovima može napisati knjigu. Veliki objekt nekadašnjeg salona namještaja u Brčkom ova “kraljica medicine” kupila je i preuredila u poslovni i stambeni prostor.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta, potvrdio je da je jedna građanka 3. aprila oko 13 sati prijavila pljačku u kući njene majke u naselju Cerik, izjavivši da je jedna ili više osoba ušla unutra te da su nestali veća suma novca, zlatni nakit i dokumentacija.

Emkić kaže da su u istragu odmah uključeni policija i Tužilaštvo te da je utvrđeno da zlatni nakit i dokumentacija nisu ukradeni. Ovo djelo okvalificirano je kao teška krađa i istraga je u toku, izjavio je Emkić.

Nizama se, inače, zvanično predstavlja kao duhovna iscjeljiteljka, vidovnjakinja, parapsihologinja i bioenergičarka. Kaže i da skida crnu magiju, uklanja uroke, nagaze i ograme. U svojoj biografiji navodi da otklanja ludilo, depresiju te noćno mokrenje, strah, bolove u tijelu, glavobolju, sterilitet, želučane tegobe i govorne mane. Izrađuje i hamajlije za bračnu sreću, porodično blagostanje, biznis, ljubav, školu te štiti firme i biznismene od zla.

 

 

 

Izvor:Avaz

Komentari

komentara