Brčko: Raspisana potraga za Pericom Janjićem, policija traži pomoć građana

344

Janjić se sumnjiči da je u nedjelju pucajući iz pištolja pokušao ubiti Aleksandra Radića.

Brčanska policija raspisala je potragu za Pericom Janjićem koji se sumnjiči da je u nedjelju u sportskoj kladionici u brčanskom naselju “EŠ” hicima iz pištolja pokušao ubiti Aleksandra Radića (26), te pozvala građane da, ukoliko ga vide, o tome ih odmah obavijeste.

U nedjelju, 23. aprila oko 9.30 sati u sportskoj kladionici u EŠ naselju u Brčkom izvršen je pokušaj ubistva A. R. (1991) sa područja Brčkog.

Policija Brčko distrikta BiH preduzela je veliki broj mjera i radnji, gdje je prikupljen veći broj dokaza, kojima se u direktnu vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela dovodi Perica Janjić (1992), rođen u Bijeljini, a nastanjen na području Brčkog, koji se nakon izvršenja krivičnog djela udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Za Janjićem, kojii je nastanjem u mjestu Stanovi, Brčko distrikt BiH, Policija Brčko distrikta BiH je raspisala policijsku potragu i aktivno postupa na traženju s ciljem njegovog lišavanja slobode i predaje Tužilaštvu.

S obzirom da dosadašnja potraga nije dala rezultate na pronalasku, Policija Brčko distrikta BiH poziva građane da, ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o Perici Janjiću, iste dostave Policiji Brčko distrikta BiH na brojeve 122 i 049/233-200, stoji u saopćenju.

 

 

 

 

Radio Bet Fratello/Izvor: Policija Brčko distrikta

Komentari

komentara