menu Naslovna chevron_right
IzdvojenoRegija i Svijet

Britanac zbunjen: Hrvat sa ovakvim brkovima nije fašista?

Urednik | 10. Septembra 2017.

Društvenim mrežama kruži fotografija koju je objavio britanski profesor Erik Gordi, gdje je kometarisao brkove jednog od hrvatskih branitelja Marka Skeje.

Na slici se nalazi Skejo s kravatom na kojoj stoji i natpis “Za dom spremni“ i sa, kako se navodi, prilično karakterističnim brkovima.

“Ovo je zabavno, na slici je tip koji je održao novinarsku konferenciju gdje je tvrdio da nije fašista“, napisao je Gordi.

Skejo se, kako navodi portal “Indeks“, je pre dvadesetak dana šetao u majici na kojoj se veliča neonacistički pohod na Staljingrad.

Posljednji put policija ga je privela jer je u Kninu na proslavi “Oluje“ uzvikivao “Za dom spremni“.

Bivši ratni zapovjednik jednom priliko je, nakon mise za Antu Pavelića, rekao za “Indeks“ da je to bio “najveći sin hrvatskog naroda“ i da je “u datim istorijskim okolnostima činio najbolje što je mogao za hrvatsku državu“.

Na pitanje šta je sa logorima, Jasenovcem i Gradiškom, Skejo je odgovorio da to nisu bili logori.

“To su bile bolnice otvorenog tipa u kojima su stradali samo dokazani neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici“, rekao je on.

“Jutarnji list“ piše da je Skejo godišnjice osnivanja devete bojne HOS-a redovno slavi “prikladnim“ govorima.

“Nažalost, izdajom dijela naroda ugušena je NDH i hrvatski narod je utonuo u najcrnji komunistički marš u kojem se progonila svaka hrvatska riječ i izdaja“, rekao je on.

Njegova bojna nazvana je po Rafaelu Bobanu, ustaškom pukovniku i generalu Hrvatskih oružanih snaga iz Drugog svjetskog rata.

Skejo je tokom devedesetih kao zapovjednik HOS-a marširao otvoreno slaveći ustaše i Pavelića.

Vlasnik je ili suvlasnik, kako se navodi, nekoliko građevinskih kompanije, a imaena im je dao takođe “simbolična“ – “Za dom“.

“Ipak, kaže da nije fašista“, dodaje “Indeks“.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset