Capello otkrio detalje: Šuker i Mijatović nisu htjeli dodati loptu Raulu

69
Capello, koji je bio Realov trener u dva navrata, govorio je kako je i sam, kao trener Kraljevskog kluba, imao iskustva kada igrači nisu željeli dodati loptu saigraču.

Naime, legendarni trener je otkrio da se konkretno radilo o Davoru Šukeru i Predragu Mijatoviću, koji nisu htjeli dodati loptu golgeteru Raulu Gonzalezu.

“Vidim kako neki Interovi igrači ne dodaju loptu Icardiju i on je počeo uzvraćati istom mjerom. Trener bi tako nešto morao primijetiti. Kada sam ja bio trener Reala, imao sam sličnu situaciju. Šuker i Mijatović nisu htjeli dodati loptu Raulu. Primijetio sam to i pozvao ih obojicu u kancelariju. Rekao sam im šta sam primijetio i oni su rekli da je to bila slučajnost. Ista stvar se ponovila i na narednoj utakmici i nakon toga sam odlučio upozoriti ih. Rekao sam im, ‘ako se tako nešto ponovi još jednom, vas dvojicu ću preseliti na klupu’. Nikad se nakon toga nešto slično nije ponovilo”, poručio je Capello.

Italijan je dao i savjet Interovom treneru Lucianu Spallettiju kako mora pričati s akterima dešavanja na terenu, a ne sa štampom o svemu tome.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara