Čavara potpisao ugovor vrijedan 80 miliona eura za izgradnju Koridora 5C

280

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH, Jan Braun potpisali su danas ugovor o zajmu za izgradnju nove dionice na Koridoru 5C.

b_161111055

 

 

Direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Jan Braun izjavio je da je potpisivanje ovog sporazuma samo jedan korak od povlačenja novca i realizacije ranije dogovorenog projekta.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je direktoru Janu Barunu na dosadašnjoj potpori projektima cestogradnje, a posebno koridora 5C te je izrazio nadu da će ubrzo biti usvojen zakon o trošarinama kako bi sredstva iz ovog zajma bila operativna i kako bi se nastavila gradnja autoceste kao najvažnijeg infrastrukturnog projekta u BiH.

Ugovor o zajmu za izgradnju dionice na Koridoru 5C vrijedan je 80 miliona eura, a korisnik sredstava je JP Autoceste Federacije BiH za izgradnju dionica autoceste na poddionici između Bune i Počitelja, koja je nastavak dionice Počitelj – Bijača te poddionice između Donje Gračanice i Tunela Zenica..
klix.ba / OD

Komentari

komentara