menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Čestitka za Dodika, Vučića, Nikolića: ‘Ako obilježavate Dan RS, ovo su njeni temelji’

admin | 8. Januara 2016.

I ove je godine 25 udruženja žrtava agresije na Bosnu i Hercegovinu, napravilo i na stotinjak adresa u Republici Srpskoj (RS) i Srbiji poslalo čestitku za Dan Republike Srspke.

Na čestitci, zapravo fotografiji, su ekshumirani posmrtni ostaci žrtava pronađenih u masovnoj grobnici Tomašica kod Prijedora sa tekstom “Ako obilježavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite, ovo su njeni temelji.”

Čestitku su, među ostalima, dobili Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, predsjednik i premijer Srbije, ministri Vlade Srbije, Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, predsjednik RS-a i Željka Cvijanović, premijerka RS-a.

– Nakon najave premijera Srbije da će doći 9. januara na obilježavanje Dana RS-a, odlučili smo uputiti razglednicu koju smo 2014. poslali na oko 5.000 adresa u RS-u. Želimo da podsjetimo i premijera i predsjednika Srbije, njihove ministre, mada oni to znaju i bolje od nas, na temelje na kojima je nastala RS. To su fakti jasni k'o dan i iz njih se čita kako je uspostavljen zločinački koncept na kojem počiva RS – kaže Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, piše Faktor.

(Crta)

Komentari

komentara

Written by admin
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset