CIK zahvalio na dobro obavljenom poslu akterima uključenim u izborni proces

474
Provođenjem ponovljenih izbora u općini Stolac, 19. februara, aktivnosti vezane za organizaciju i provođenje Lokalnih izbora 2016. godine, koje su počele u maju prošle godine, ulaze u završnu fazu.

Višemjesečni napori na organizaciji, koordinaciji i provođenju izbornih aktivnosti zahtijevali su visok nivo profesionalizma i fleksibilnosti svih institucija i pojedinaca uključenih u ovaj proces.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine zahvalila je Ministarstvu sigurnosti BiH, entitetskim i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, Policiji Brčko distrikta, svim sigurnosnim agencijama i pojedincima koji su bili uključeni u proces osiguravanja objekata, distribucije izbornog materijala i drugih izbornih aktivnosti.

Posebnu zahvalnost uputili su Radnoj grupi za praćenje realizacije zadataka iz nadležnosti institucija i policijskih tijela BiH vezanih za provođenje Lokalnih izbora u BiH na čelu s Ivicom Bošnjakom kao i Operativnom štabu akcije “Lokalni izbori 2016” koji je koordinirao operacije na terenu.

Ovaj operativni štab uradio je dobar posao koordinacije distribucije i povrata izbornog materijala i opća je ocjena da je cjelokupan posao obavljen u skladu s najvišim standardima, a neočekivane situacije su prevazilažene u skladu s datim okolnostima.

Od početka izborne kampanje do danas CIK je redovno dobijao izvještaje o stanju sigurnosti na terenu zahvaljujući čemu su bili informirani o sigurnosnim aspektima izbornog procesa, saopćeno je danas iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara