menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

“Članice Udruge “Vez” Domaljevac posjetile Udruzenje “Zmajice” Gradačac

Urednik | 6. Aprila 2019.

Gradacac je posebno lijep u proljece, a pored mnogobrojnih turista, koje ovih dana mozemo vidjeti u nasem gradu i razlicita udruzenja koriste priliku da svojim foto objektivima  zabiljeze i arhiviraju jedan od najljepsih gradova u BiH.

Članice Udruge “Vez” vikend su iskoristile kako bi uspostavile saradnju i prijateljske odnose sa Udruzenjem Zmajice, a docekala ih je predsjednica Udruzenja Zijada Zrnic.

“Jako smo obradovani posjetom nasih gosci iz Domaljevca. Nadamo se da ce provesti ugodno popodne u nasem gradu, a mi cemo se potruditi da iz Gradacca ponesu najljepse uspomene. Sto se tice trenutnih aktivnosti Udruzenja, planiramo posjetu nasoj najmladjoj clanici koja je 90. godiste i koja je suocena sa ovom teskom bolesti. Uskoro cemo imati jos neke vazne aktivnosti, a javnsot ce biti blagovremeno obavjestena”, rekla je Zijada Zrnic predsjednica Udruzenja Zmajice, zena oboljelih od karcinoma i drugih malignih oboljenja.

Predsjednica Udruge “Vez” Zlata Đukic istakla je da je jako sretna sto se ona i druge clanice ovog udruzenja nalaze danas u Gradaccu, a istakla je da je cij uspostava saradnje i prijateljskih odnosa:

“Mi smo Udruga koja se bavi ocuvanjem autohtonog govora, obicaja, tradicije, a zelimo ucvrstiti nase odnose i prijateljstvo sa Udruzenjem Zmajice. Nasa Udruga najcesce pomaze Udrugu “Andjeo” djecu sa posebnim potrebama, doniramo novac i nastojimo ih uciniti sretnima. Vecina nas je vec bila u Gradaccu, ali mnoge nase clanice izrazile su zelju da popiju kafu na Kula Zmaja od Bosne” rekla je Zlata Đukic.Kako članice vole reći cilj im je „očuvanje, prenošenje i njegovanje istorijske i kulturne baštine te običaja Domaljevca, Bazika i Grebnica kao i istorijsko-kulturnog identiteta mjesta domlječke općine.

Radio Bet / Esad Kukuruzovic

 

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset