Cormack posjetila SIPA-u i pohvalila uspješnu saradnju u borbi protiv terorizma

131
Na sastanku je razgovarano o radu SIPA-e i aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, te modalitetima efikasnog suprotstavljanja ovim izazovima, s akcentom na borbu protiv terorizma kao globalne prijetnje.

Posebno je istaknuta dosadašnja uspješna saradnja i partnerski odnos u borbi protiv terorizma, kao i raznih vidova organiziranog kriminala. Razgovarano je o modalitetima buduće saradnje kroz blagovremenu razmjenu sigurnosno interesantnih saznanja i informacija, te organiziranje raznih vidova obuka i edukacija u cilju jačanja istražnih kapaciteta SIPA-e.

Direktor SIPA-e zahvalio se na podršci koju je Vlada SAD pružila SIPA-i u proteklom periodu organiziranjem specijalističkih obuka za istražitelje SIPA-e, doniranjem savremene opreme i na druge načine, što se odrazilo na ukupni kvalitet rada SIPA-e.

Ambasadorica Cormack rekla je da Vlada SAD i u budućnosti stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid pomoći, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim sigurnosnim izazovima današnjice.

Klix.ba / NM

Komentari

komentara