menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Čović, Dodik i Izetbegović postigli dogovor o formiranju Vijeća ministara BiH

Urednik | 5. Avgusta 2019.
Na današnjem sastanku u Sarajevu u organizaciji Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, uz prisustvo Lars-Gunnara Wigemarka, upriličen je sastanak lidera političkih stranaka, izbornih pobjednika Općih izbora 2018. godine, o deblokadi formiranja vlasti.

”Za nas je od ključnog značaja što je u zajedničkoj izjavi, a zapravo programu rada budućeg Vijeća ministara i parlamentarne većine na državnom nivou, kao prioritet jasno naznačeno provođenje presuda domaćih i evropskih sudova koji se odnose na Izborni zakon Bosne i Hercegovine, a kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost naroda i građana, kao i njihovo legitimno predstavljanje u skladu s izbornom voljom” poručio je predsjednik Čović.

”Ovo je u interesu svih naroda i građana Bosne i Hercegovine, ali i izgradnje Bosne i Hercegovine kao moderne evropske države u kojoj će se jednakopravnost konstitutivnih naroda dosljedno poštivati i koja će svojom opredijeljenošću za političku odgovornost napredovati na putu ka boljoj budućnosti” zaključio je Dragan Čović.

Još uvijek nisu poznati detalji o budućim koracima djelovanja te usaglašenim principima na kojoim će se formirati Vijeće ministara BiH, naročito kada je riječ o usvajanju Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) koji je bio kamen spoticanja prethodnih mjeseci.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset