menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Čović: Samo razgovorima možemo rješavati krize

Urednik | 27. Jula 2017.
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kaže da usprkos otkazivanju radnog ručka kojeg je s drugim političkim liderima trebao imati jučer u Mostaru, neće odustati od pokušaja da se ostvari napredak u BiH te ističe da se samo razgovorima mogu rješavati krize.

Čović je za „Večernji list“ izjavio da su, iako je planirani susret otkazan, neke stvari ovaj tjedan pomaknute s mjesta. Tako je na sjednici Predsjedništva BiH dogovoreno kako će svaka iduća sjednica ovog tijela počinjati istom točkom, a to je Upitnik EU.

Naime, predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić će na svakoj sjednici informirati članove Predsjedništva BiH dokle se došlo s odgovorima na Upitnik.

“Očekivanja su da Upitnik bude popunjen do kraja kolovoza i predan na prevođenje. Realno je da posao oko prevođenja bude gotov do kraja rujna”, izjavio je Čović.

Komentirajući činjenicu da do susreta lidera u Mostaru nije došlo, Čović je kazao da ga takav rasplet događaja nije obeshrabrio.

Ističe kako su pred BiH u narednom periodu brojni zadatci kada je riječ o putu ka EU i NATO-u te da je na ovom ručku želio s kolegama dogovoriti neke od smjernica kako bi se ono što EU očekuje od BiH realiziralo u što skorijem roku.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset