Crnadak najoštrije je osudio brutalni napad na novinara televizije BN

145

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, najoštrije je osudio brutalni napad na novinara televizije BN Vladimira Kovačevića, koji se desio sinoć u Banjaluci, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Iz Ministarstva su pozvali sve nadležne institucije da hitno riješe ovaj slučaj, a kao jedan od razloga hitnog rješavanja, naveli su međunarodne obaveze koje BiH ima na polju slobodnog djelovanja novinara i zaštite novinara od fizičkih napada i pritisaka.

“Živimo u srcu Evrope u vremenu kada se slobodna riječ mora garantovati svima, a posebno novinarima koji se ne smiju pretvoriti u mete na strelištu na koje može nasrtati bilo ko bez ikakve odgovornosti”, piše u saopštenju.

Crnadak je rekao da je hitan odgovor MUP-a i pravosuđa Republike Srpske neophodan, jer će samo brzo otkrivanje počinilaca i pozadine ovog slučaja zaustaviti uznemirenost javnosti i spriječiti dalje narušavanje međunarodnog imidža i Republike Srpske i BiH.

Dodao je, da je kao građanin Banjaluke, posebno zabrinut što se radi o još jednom narušavanju bezbjednosti u širem centru grada nakon neriješenog slučaja ubistva Davida Dragičevića, ispaljivanja projektila iz zolje, premlaćivanja motocikliste u Srpskoj ulici i drugih događaja, na koje MUP Republike Srpske nije dao odgovore, a gradske vlasti ovakvo stanje ne žele da osude i zatraže hitnu reakciju, saopštili su iz resornog Ministarstva.

Komentari

komentara