ČUDOTVORNI UMETAK ZA MUŠKOST Ono što radi je gotovo nestvarno…

649

Njemački izumitelj možda je napokon smislio savršeni oblik muške kontracepcije. Clemens Bimek izumio je “ventil za spermu”, za koji tvrdi da ima potencijal promijeniti svijet tako što nudi kontracepciju koja je učinkovita poput vazektomije, ali nije permanentna.

Ventil radi tako što sprječava spermu da uđe u penis. Uređaj se umetne operativnim postupkom i projektiran da preusmjeri tok sperme natrag u testise, pretvarajući privremeno čovjeka u neplodnog muškarca.

Ako korisnik kasnije odluči da želi djecu, sve što treba napraviti je pronaći implant u svojim testisima i prebaciti sklopku te time omogućiti ejakulaciju sperme.

Bimek je za sada jedini koji koristi ovaj uređaj, ali nada se da će moći financirati daljnja istraživanja s 25 muškaraca.

Umetak je dug 1,8 cm, a teži 2 grama, malen je “poput gumenog medvjedića”. Usađivanje traje oko pola sata, uz primjenu lokalne anestezije. Ventil se ugrađuje u sjemenovod, a opremljen je preklopnom sklopkom koju korisnik može lako pronaći kroz tanku kožu testisa te tako uključiti ili isključiti ventil, piše Danas.hr.

Smijer sklopke je lako zapamtiti – kako bi otvorili ventil samo trebati gurnuti sklopku prema vašem abdomenu. Jednom usađen, uređaj, koji je nazvan Bimek SLV, trebao bi raditi zauvijek, tvrdi autor.

(Crta)

Komentari

komentara