Da li biste za njih dali 4.000.000 dolara? Ovo su najskuplje patike na svijetu!

1355

Da imate 4.000.000 dolara na bacanje, da li biste kupili ove patike? Jer najskuplja obuća za trčanje na svijetu košta upravo toliko! I mada o ukusima ne treba raspravljati, nije baš da su i najljepše patike na svijetu, zar ne?

Luksuzni modni brend “Bicion” i proizvođač patika “Mache Custom Kick” u saradnji sa dizajnerom Danom Gamačeom zajedničkim snagama su napravili ove “patikice” i nazvali ih “The Fire Monkey” iliti “Vatreni majmun” po kineskom Zodijaku i znaku u kom se nalazi ova 2016. godina. Naravno, patike su ovako papreno skupe ne zato što su udobne ili šta već, mada sigurno jesu, već zato što su optočene 18-karatnim zlatom, bijelim dijamantima i plavim safirima. I da, naravno, odmah su upisane u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplje na svijetu.

Dobra vijest je da će oni koji odluče da moraju da trče baš u ovakvim patikama svoj novac donirati siromašnima, jer sve od prodaje ide neprofitnoj organizaciji “Soles4Souls”, koja se bori protiv siromaštva u svijetu! A kako izgledaju ove najskuplje patike, pogledajte u videu…

https://www.youtube.com/watch?v=vDVwJaBoFNs

Komentari

komentara