Damir Nikšić se izvinio “partijskim drugovima i drugaricima”

135
“Izvinjavam se svim drugovima i drugaricama koje sam uvrijedio time što sam pomislio da rade za SDA i da su zapravo desničari. No nemam namjeru izvinjavati se nikom u SDP-u ko žmiri, prećutno ili otvoreno podržava neofašističku politiku i radi u interesu protivničke stranke. Nisam pristupio SDP-u da pazim šta i kako govorim protiv fašizma, da biram riječi pri njegovim osudama zato što bi se neko od članova mogao uvrijediti”, rekao je Nikšić.

On je dodao “kome u SDP-u je bliži Busuladžić od Fuada Midžića ili Vojislava Kecmanovića Đede , taj nema šta da traži u SDP-u. To je moje mišljenje i žao mi je ako je ono manjinsko”.

“Mislim da je više nego jasno da moj gnjev, nezadovoljstvo i psovke nisu bile upućene ni Bećiroviću, ni Imamoviću, ni gradskom odboru Tuzle, ni onim opštinskim odborima Tuzle koji su bili protiv koaliranja sa SDA, niti onim drugovima i drugaricama iz Sarajeva koji su protiv koalicije sa SDA, kao i protiv kukavičijeg jajeta da budemo opozicija u Sarajevu čim bi samo predali KS u ruke SDA. Posve je jasno da je moj, i ne samo moj gnjev, već gnjev onih koje zastupam i čiju sam poruku dosljedno prenio sinoć GO, bio usmjeren prema petokolonašima unutar SDP, agentima SDA koja je pružila pipke duboko unutar SDP-a i nastoji u njoj uspostaviti istu strahovladu koju provodi i van ove partije”, istaknuo je.

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić u petak navečer je došao na sjednicu partijskog Glavnog odbora. Ubrzo je došlo do incidenta koji je bio na granici fizičkog sukoba.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara