menu Naslovna chevron_right
InfoIzdvojeno

Danas je godišnjica Bet radiju

Urednik | 1. Oktobra 2016.

Na ovaj današnji dan Gradačac je dobio svoju prvu privatnu radio stanicu, zahvaljujući osnivaču gospodinu Nusretu Mešiću.

Početkom augusta 2011.godine Bet Fratello radio je testni program emitovao preko web stream-a, te nakon dva mjeseca, tačnije 01.10.2011.godine, počinje emitovanje putem FM frekvencije 99.9 MHz. Odlukom Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Bet Fratello radio je dobio dugoročnu dozvolu za rad i emitovanje programa, te svoj signal odašiljava sa emisione tačke Tupalića brdo naselje Jasenica (Gradačac). 01.10.2011 godine prvi put je slušatelje pozdravio voditelj-spiker Muamer Ademović, tonski tehničar je bio Nurija Dervišević, glavno i odgovorno lice je bio Senad Ibrahimović, ubrzo su im se pridružili Adnan Hasukić i Jadranka Angelov.

Spomenuti ćemo da su dio ekipe bili i Sanja Ahmetović, Nedžad Mujčinović, Ksenija Ahmetović i drugi..

Naša je želja bila i posebno nas veseli što smo u potpunosti uspjeli da proizvedemo dinamičan program namijenjen publici od 15 do 60 godina, učenicima i studentima, radno aktivnom stanovništvu mlađeg, srednjeg i starijeg doba. Bet Fratello radio će u narednom periodu učiniti sve da do svojih slušatelja donese vijesti, razonodu i sve ono što bude interesantno našim slušateljima. Nastojaćemo da opravdamo svoj slogan:

“KORAK ISPRED DRUGIH.”

 

 

 

Autor:Redakcija

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset