DANAS KREĆE ULTRAMARATON VUKOVAR-SREBRENICA

206

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, u povodu obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici, organizira Ultramaraton Vukovar – Srebrenica, Komemorativni program “Srebrenica 1995. 2018.” te razgovor na temu “Kako se sjećati Srebrenice” (Genocid kao mjesto kulturnog pamćenja).
Ultramaraton se održava od 6. do 10. jula u pet etapa (Vukovar/Ovčara – Vinkovci – Brčko – Janja- Zvornik – Srebrenica/Potočari), pređu 227 km.

Ove godine u Ultramaratonu učestvuje pet maratonaca: Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac. Pored maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama. Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Također, danas će se u Hrvatskom saboru održati komemorativni program “Srebrenica 1995. – 2018”. Program se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u suradnji s Kulturnim društvom Bošnjaka Hrvatske „Preporod“ i saborskom zastupnicom za albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu Erminom Lekaj Prljaskaj.

Razgovor o temi “Kako se sjećati Srebrenice (Genocid kao mjesto kulturnog sjećanja)” održat će se danas u Novinarskom domu Zagreb u kojem sudjeluju: dr.sc. Hariz Halilović, Hasan Nuhanović, dr.sc. Tomislav Pletenac, mr.sc. Ajka Tiro Srebreniković. Okrugli stol se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u suradnji s Kulturnim društvom Bošnjaka Hrvatske „Preporod“.

Program obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici završava svjetlosnom projekcijom cvijeta “Sjećanje” na fontanama u zagrebačkoj ulici Hrvatske bratske zajednice, koja će biti održana u utorak, 10. jula, u 21.00 sat i na Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, 11. jula od 21.00 do 23.00 sata, najavljeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Komentari

komentara