Danas nastavak suđenja Sanjinu Sefiću i drugima

360
U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas će biti nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

Suđenje Sefiću i drugima bilo je odgođeno 6. aprila zbog spriječenosti branitelja prvooptuženog, advokata Kerima Čelika, da prisustvuje ročištu. Naime, advokat Čelik je tada Sud obavijestio da se nalazi na bolovanju te da nije u mogućnosti prisustvovati suđenju.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, “golfom 6” krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Njegova sestra Sara, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo – pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Sefić je 12. oktobra uhapšen u Novom Sadu i 9. januara izručen organima Bosne i Hercegovine

Zastupnica optužnice najavila je da bi danas trebao biti otvoren dokazni postupak u tom predmetu, uz dva svjedoka čije je saslušanje bilo planirano za 6. april, biti pozvani i članovi porodica stradalih djevojaka, odnosno njihovi očevi Amir Agić i Enes Malkoč.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara