Danas seminar za delegate Premijer lige BiH

332
U Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici juče je održan seminar za oficire za bezbjednost BH Telecom Premijer lige, a danas je na rasporadu seminar za delegate.
Izvršni direktor sektore za sport NS/FS BiH Elmir Pilav o edukacijskim programima za službena lica kaže: „Kao i uvijek prije početka prvenstva NS/FS BiH vrši edukaciju službenih lica. Juče je održan seminar za oficire za bezbjednost, dok su danas ovdje delegati.
Sutra ćemo organizovati i seminare za posmatrače suđenja, kao i za sudije i asistente sudija. Cilj ovih seminara je da se ukaže i na neke greške koje su se dešavale u prethodnom periodu, ali i da se prezentuju i najnovije direktive i uputstva FIFA-e i UEFA-e koje se odnose na samo takmičenje i organizaciju utakmica.“ Radika Marić iz Bijeljine nam je potvrdio da i sami delegati nose pozitivne utiske sa seminara: „Jedan sam od delegata sa najdužim stažom i moram da izrazim zadovoljstvo seminarima koje organizuje Savez, nročito pred početak sezone.
Seminari su edukativnog karaktera i izuzetno su kvalitetni. Imamo mogućnost da od predavača steknemo uvid u izmjene i dopune propozicija, ali i da analiziramo ono što smo radili u prethodnoj sezoni gdje nam se ukaže i na neke greške koje ne smiju da se dešavaju.
Definitinvo ovakvi seminari koriste delegatima i pripreme nas za ono što nas očekuje tokom takmičenja.“ Osim analize rada u prethodnoj sezoni, delegatima su danas prezentovani: „Pravilnik o bezbjednosti i saradnja delegata i oficira za bezbjednost“, „Aneks propozicija o takmičenju – Medicinski zahtjevi i uloga delegata“, „Kodeks ponašanja“ i „Izvještaj delegata i disciplinske sankcije“.

sportsport.ba

Komentari

komentara