Danas sjednica Doma naroda, obiman dnevni red

338
Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana danas, za koju je predložen obiman dnevni red. Jedna od najavljenih tačaka je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (hitni postupak), kao i predložene izmjene i dopune Zakona o radu (skraćeni postupak), akti su koji mogu postati konačni ako ih odobre delegati budući da ih je jučer prihvatio i Predstavnički dom.

U najavljenom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine (predlagači: Aner Žuljević, delegat u Domu naroda i Elvir Karajbić, poslanik u Predstavničkom domu), predložen također po hitnom postupku.

Delegat u Domu naroda Predrag Kojović uputio je u proceduru Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, a Federalna vlada Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija  u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U najavljenom dnevnom redu su također Nacrt zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kao i Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Nacrti dva zakona – o dopronosima te o porezu na dohodak, kao i  zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, također su u predloženom dnevnom redu među brojnim drugim aktima kao što su izvještaji o prošlogodišnjem radu Vlade FBiH, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara