menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Demobilisani borci još jednu noć proveli na petlji Šićki Brod

Urednik | 2. Marta 2018.
Iza grupe od blizu 100 demonstranata još jedna je noć provedena na saobraćajnicama i temperaturi koja se spuštala duboko ispod nule, ali, kako su i ovog jutra poručili, od svojih zahtjeva ne odustaju.

Za razliku od prve noći, demobilisani borci sinoć su postavili i nekoliko šatora kako bi se mogli koliko-toliko zagrijati.

Dodatan problem stvorio im je i snijeg koji je jučer od poslijepodnevnih sati neprestano padao na području Tuzle.

U odnosu na prvi dan blokade Šićke petlje, jutros na putnim pravcima koji iz Sarajeva, Orašja i Doboja vode prema Tuzli nema prevelikih gužvi, s obzirom da vozači koriste alternativne putne pravce kako bi stigli do centra grada.

Do kada će tuzlanska petlja biti blokirana nije poznato, s obzirom na to da okupljeni nekadašnji borci nisu uspjeli uspostaviti dijalog s resornim federalnim ministrom Salkom Bukvarevićem.

Naime, Bukvarević predlaže da tuzlanski borci izaberu predstavnika koji bi stigao u Sarajevo na pregovor, međutim oni na to ne žele pristati te resornog ministra pozivaju da dođe na petlju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nam je potvrđeno da je još jedna noć na petlji Šićki Brod u Tuzli prošla bez incidenata.

Policajci su u grupama raspoređeni na nekoliko lokacija te su u pripravnosti za reakciju u slučaju potrebe.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset