Dinamo će uveličati 100. rođendan Slobode

56

Stoti rođendan tuzlanske Slobode koji će Crveno-crni obilježiti ove godine, uveličat će zagrebački Dinamo.Ovu informaciju za Faktor je potvrdio i sportski direktor kluba sa Tušnja Ademir Smajlović. On je kazao da je jedino ostalo da se precizira datum odigravanja meča.

– Utakmica sa Dinamom će biti odigrana. Predsjednik kluba Sead Kozlić je postigao dogovor. Ostalo je još samo da utvrdimo termin, datum koji bude odgovarao gostima – rekao je Smajlović za Faktor.

On je dodao da bi to novom – starom prvaku Hrvatske mogla biti generalna proba pred evropske utakmice. Smajlović je zahvalio Dinamu što je Slobodi izašao ususret. –  Dinamo je maksimalno korektan. Sve troškove će oni snositi. Slobodi su otvorena sva vrata na Maksmiru za veliku saradnju – govori Smajlović.

Sloboda je u subotu na Tušnju savladala Sarajevo sa 2:1. Prije tog meča u pojedinim medijima pojavila se informacija da bi se Tuzlaci na kraju sezone mogli rastati s trenerom Zlatanom Nalićem, što je daleko od istine.- Što se tiče trenera Zlatan Nalić ima našu apsolutnu podršku. To je stav kluba – decidan je Smajlović za Faktor.

Radio Bet / Izvor: Tip.ba

Komentari

komentara