Djevojka i dalje u potrazi za muškarcem!

1259

Da li je text satiričnog karaktera, procijenite sami. Naime, prošle godine putem portala najportal.net oglasila se djevojka koja traži muškarca koji bi je oženio i radio poslove zajedno sa njom na njenoj farmi. Pošto se dotični muškarac nije javio, djevojka je ponovo objavila oglas istog sadržaja.

O čemu se radi i koji su uslovi, pročitajte text koji prenosimo u cjelosti i bez gramatičke ispravke:

Ostala sam rano sama na ovoj farmi, moji su umrli prošle godine, odlučila sam se na ovaj potez, rijetko izlazim jer nemam stvarno vremena jedva čekam da padne mrak i da odem leći. Tražim muškarca ili dečka koji bi me oženio, i radio sa mnom na mojoj farmi, obećavam da ću mu pružiti i više nego što može zamisliti biti ću mu prava kuharica i domaćica.

Njegovo je da se brine o 150 grla stoke, 13 krava, 8 koza, 66 ovaca + 34 janjadi, 46 pilića, 19 telića,11 bikova, 4 pasa i 12 mačaka. To mora hraniti tri do četiri puta dnevno, ne smije im manjkati niti hrane niti vode. Redovno moraju jesti. Nakon toga ima drugog posla na farmi, od kidanja štala, pa do košnje sijena, pravljenje bala, treba orati, tanjurati, saditi i tako dalje kao i na svakom imanju. Mora u šumu u nabavu drva, da ih sruši, po cijepa i doveze kući, `ajde ja ću mu pomoći složiti biti ću toliko dobra.
Prednost imaju oni koji znaju voziti traktor i baratati sa poljoprivrednim strojevima, i molim samo da mi se ne javljaju oni dečkići koji si briju noge, međunožje i prsa, koriste pudere i te gluposti, samo takve ne želim. Tražim striktno seljačkog muškarca, dlakavog i punijeg… Pa ako ima koji takav neka mi se javi.

Uporno tražim a niko da se javi! 64290022 ili ostavite poruku ispod ovog texta pratit ću!

 

 

 

Izvor:najportal.net

Komentari

komentara