Đoković neumoljivo gazi ka novoj tituli Australian Opena

94

1. set

Đoković je prvi servirao na ovom spektakularnom meču i bez problema je poveo u gemovima, a tako je bilo i na servisu Španca pa je brzo stigao do breaka. Novak je nastavio bez greške servirati, za razliku od Nadala koji je i u četvrtom gemu bio nadomak da izgubi gem. Zvuči gotovo nevjerovatno da ni nakon trećeg servisa srbijanskog tenisera Nadal nije uspio apsolutno baš ništa uraditi, a onda je napokon na nešto lakši način zadržao svoj servis.

Ugrađeni videozapis

Nakon uvodnih šest gemova oba tenisera su podesila nišanske sprave i bez izgubljenog poena sačuvali su svoje servise pa je Đoković s rezultatom 5:3 stigao nadomaka vodstva u finalu. Na kraju ga ovjerio nakon svog servisa i poveo u setovima. Vrijedi istaći da je Đoković ostvario četiri asa prilikom servisa, dok Nadal nije imao niti jedan.

2. set

Oba tenisera počela su s dobrom igrom u drugom setu, a prvi veliki problemi za Nadal nastali su u petom gemu. Tada Novak bez problema osvaja vrlo važan break.

I sljedeći servis Španac je glatko izgubio pa je Đoković bez velikih problema osvojio drugi set i došao na korak do trofeja. I u drugom setu Novak je zadržao visok nivo servisa te je ostvario nova četiri asa.

S druge strane, Nadal ima šansu postati prvi teniser nakon Roda Lavera koji je osvojio najmanje po dva puta svaki od četiri Grand Slam turnira.

Inače, Đoković je do sada osvojio 14 Grand Slam naslova, dok ih je Nadal skupio 17, a na prvom mjestu svih vremena je 37-godišnji Federer s 20 naslova.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara